Stilte vanwege de Vrouw Dina.
 
Het is even stil geweest op de website van Van de Pol Scheepsbetimmering. Er is namelijk de afgelopen maanden met man en macht gewerkt aan het schip van de Stichting Behoud Erfgoed Traditionele Schepen. De keuringsdatum voor de Vrouw Dina komt alras naderbij.
In de werkplaats van Eisma Houtwerk in Groningen heeft Jasper Interieur Producties de daglichtluiken en koekoek gemaakt en gelakt. Aan boord hebben zoon en vader Van de Pol talloze vierkante meters plaatmateriaal en planken eiken verzaagd voor wandpanelen, traptreden, kozijnen en deuren.
Hutten zijn voorzien van bedden, deuren zijn afgehangen en de roef -die toegankelijk wordt voor gasten- heeft een bank gekregen. Inmiddels zit bijna alle wandbeschieting erin en wordt de keuken geplaatst.  
Bovendeks staat de tuiger het zetten van de mast voor te bereiden. De elektriciens en installateur zijn ondertussen hard bezig om de techniek in orde te maken. Nog een aantal dagen en dan is het schip, hoewel nog niet volledig af, klaar voor een behouden vaart.
 
 
woensdag 7 januari 2009